Vyrobeno s láskou v České republice.

Recept na parmazánové "cukroví" s tymiánem

Nedostižné cukroví peče moje maminka, takže já jsem se pustila do sůloví. Taky jsem se tomu pojmu divila, ale fakt se tomu tak říká.

Výhoda je, že se to dá zobat celý rok.. K vínu a tak.. ;)

 Ingredience:
  • hladká mouka 100 g
  • máslo 100 g
  • špetka soli
  • špetka pepře 
  • parmezán, nastrouhaný najemno 100 g
  • vejce 1 ks
  • tymián na posypání

Troubu předehřejeme na 180 °. Smícháme  mouku, máslo, sůl, pepř a parmezán. Spojíme v těsto. Těsto rozválíme  na tenký plát (já si trochu pomoučila podložku) a vykrájíme oblíbené tvary. Dáme na plech, potřeme našlehaným vejcem, posypeme tymiánem a pečeme 10 minut až to bude hezky zlaté.

Krásně to voní a ještě líp to chutná. 

Zpět do obchodu